TRE – Trauma Release Exercises – skaka dig fri!

Lördag 31 oktober 10.00-13.00

Tisdag 10 november 18.30-20.00

Lördag 14 november 10.00-13.00

Tisdag 24 november 18.30-20.00

Välkommen till fyra träffar för dig som vill lära dig TRE (eller repetera) och få stöd att förlösa ny och gammal stress i en mindre grupp. TRE – Tension and Trauma Release Exercises är en naturlig metod som förlöser stress från kropp och nervsystem. Det är en enkel metod att lära och om du lägger in dessa övningar i din dagliga rutin öppnar det för en bättre livskvalité med mer balans och en större tolerans för vardagens påfrestningar.

När man börjat göra övningarna är det vanligt att sömnen blir bättre, att man känner ett större lugn i kroppen och har färre spänningar, mindre irritation, mer energi och ett jämnare humör.

Lördag 31 oktober kl. 10.00-13.00. Under den första träffen kommer du att få en introduktion till TRE och hur du ska kunna använda tekniken hemma för att kunna förlösa stress i vardagen. Vi kommer att prata om hur gammal stress och trauman påverkar kroppen och nervsystemet.

14 november kl. 10.00-13.00. Den andra lördagen vi ses kommer vi att använda oss av interventioner (ex genom en hand på ett ställe som verkar blockerat) som ett stöd för kroppen att hitta djupare lager att förlösa. Du får också lära dig mer om kroppens sätt att hantera stress.

10 och 24 november kl. 18.30-20.00 De två tisdag kvällarna kommer inte att innehålla så mycket undervisning men det kommer att finns utrymme för frågor. Vi kommer också att skaka tillsammans och att dela om hur det går med våra processer.

Tekniken består i fysiska övningar för att trötta ut främst psoas muskeln och sedan låta kroppens naturliga skakningar förlösa spänningar. Det är bra med löst sittande kläder.

Lokal: Samadhi Meditationsstudio, Rosenbergsgatan 32A, Helsingborg. Källarplan.

Anmälan och frågor till Emma Dinmali Holmlund senast 27 oktober e-post: emmadinmali@gmail.com eller sms 0732-304022.

Kostnad: 1350 kr – swish på plats eller faktura. Broschyr som bl a visar övningarna ingår.

För den som tidigare lärt sig TRE och vill repetera och fördjupa så är kostnaden 1100 kr.

Hör av dig om du enbart vill lära dig tekniken eller redan lärt TRE och enbart vill gå den fördjupande delen så går det också bra.

Max 6 deltagare per tillfälle.

Emma är Certifierad TRE instruktör.

Familjekonstellationer i Höör 21 november

kl. 11.00-16.30

Varmt välkomna till en workshop med familjekonstellationer!

Familjekonstellationer är en metod som kan befria oss från smärtsamma mönster, hjälpa oss att få tillbaka vår naturliga livskraft, finna vår frihet och förstå vad det innebär att vara oss själva. Kärlek som stoppats upp av smärtsamma händelser i familjen kan börja flöda igen när vi hedrar och tar hand om det som varit.Den här stunden tillsammans kommer vi att uppleva närvaro och läkning genom den här vackra metoden. Du behöver inte känna till familjekonstellationer sen tidigare. Du kommer att få en del förklaring av metoden men framförallt en upplevelse. Mellan konstellationerna kommer vi att dela om det som berörts i oss och ev göra övningar kring det som kommer upp. Vi kommer alla från ett familjesystem och därför är det lätt att känna igen sig och beröras även när det inte är din egen konstellation som ställs upp.
Vi dansar lite, äter lunch och fikar mellan konstellationerna för att balansera djup med lätthet.
Ämnen som kan vi kan titta på hos den som tar emot en konstellation kan vara trauman av olika slag, anknytningssvårigheter i relationer, problem med partners, barn, föräldrar eller obegripliga negativa känslor, sjukdomar, missbruk mm.Vi kommer inte att bestämma i förväg vem som får sin egen konstellation uppställd utan vi går med det som känns levande i stunden och jobbar med den som är redo. Ibland kommer du kanske att vara representant för någons familjemedlem, ibland observatör, kanske får du din egen konstellation uppställd. Om ett tema känns viktigt för många kan vi göra en övning för alla.
Om du har en problematik som du inte lyckats lösa genom andra metoder kanske det är något som ligger i ditt familjesystem som behöver tittas på.


Investering: 450 kr
Anmälan senast 17 november. Kontanter eller swish när vi ses. Hör av dig med anmälan och frågor till Emma på: 0732-304022 eller e-post: emmadinmali@gmail.com

Du tar med egen lunch och det kommer att finnas te och frukt till fika.

Kom 10-15 min innan 11.00 för registrering så djupdyker vi kl. 11.00-16.30 med lunchpaus ca 12.30.

Var: Gaia center, Norra Fogdarödsvägen 14, 24393 Höör
www.gaiacenter.se

Varmt välkomna! Emma

Familjekonstellationer

Man kan känna en stark dragning att gå en viss riktning i sitt liv och när man tittar på systemet kan det vara en lättnad att se att denna dragning inte är personlig utan kommer av systemet.

Det händer också att vi hamnar på fel plats i familjen t ex som förälder åt våra föräldrar eller som fru åt vår pappa. Som barn kan vi också ta på oss en känsla som inte är vår t ex om mamma bär skuld så vill vi hjälpa henne genom att bära den tillsammans med henne.

Läs mer här

En söt historia som en dansk väninna skickade

En lille (amerikansk) historie – til eftertanke 

En dag bad en lærer sine elever skrive navnene på deres medstuderende ned på 2 stykker papir – de skulle levne noget plads mellem hvert navn. Hun bad dem tænke på det bedste, de kunne sige om hver eneste medstuderende, og skrive dette ned under den enkeltes navn.

Det tog klassen resten af timen at fuldføre opgaven, og da de alle forlod rummet, afleverede de hver især deres opgave. Den følgende lørdag skrev læren til hver eneste elev en liste, hvor der stod hvad de andre elever havde sagt om personen. Fortsätt läsa ”En söt historia som en dansk väninna skickade”